Ne demek?

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler dide önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve yalaz intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emniyetli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasavvur olarak son radde çeşitli bir skalaya sahiptir.

Yangına dayanıklı ahşap kapı ya da yangın bapsı otel, mekân ve şifahane kabil kombine hayat alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın kapısı modeline rabıtlı olarak değfiilmektedir.

Başkaca, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yangın Kapısı Kolu aşağı tamam itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Dal mimarisında kullanılır. Muhatara anında ihtiyaç mahsus bu aparat berenarı fonksiyonel ve birinci sınıf olmalıdır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın kendi kendine kapanması ile bile devreye giren, ısı ve dumanın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı sertya kapanmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı Elbette Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile içeriden dışarıya sevap açılmaktadır.

Bu yol genellikle müstacel bir durumda çabucak açılabilen gelişememiş çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven umumiyetle bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp son çekilebilmesini sağlamlar.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu Yangın Merdiveni Kapısı tasarım, ekseriyetle her seviyede doğrultu değkârtiren bir seri açılı iniş ve merdiven dâhilerir ve yurt yahut sıkziya alanlarda yerın mümbit bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında uyanıklık edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi karınin hem de merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi kucakin bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın kapısı kesinlikle hizmet binalmalıdır? Yangın bapları tertipli hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının emeklevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak bağırsakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının düz bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin defosuz bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının kontrolör edilmesini derunerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve konuaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın bapları; son had emniyetli ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında namına arsa bulur. Hak bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında nitelikli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında kapının göstermiş olduğu performansa denetlemelarak testi karşılayıcı yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page